Aantal personen: 2
- Ingrediënten
- 75 ml droge witte wijn
- 3 sjalotjes
- 2 a 3 eetlepels olijfolie
- 2 eieren
- 1/2 krop ijsbergsla
- peper, zout
- 2 eetlepels fijngehakte kappertjes
- Bereiding:
- Kook de eieren hard.
- Snipper de uien en hak de kappertjes fijn.
- Snij de eieren in dunne plakjes.
- Wrijf de eierdooiers door een zeef in een kleine kom of prak ze met een vork fijn.
- Houd de lege ringen ei apart.
- Voeg de olie langzaam toe aan de geprakte eierdooiers.
- Roer deze er met een pollepel goed door.
- Voeg de wijn toe en roer tot alles goed is vermengd.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Schep sla en uitjes door elkaar, maar bewaar wat groene stukjes van de ui.
- Leg de sla op een platte schaal.
- Snij de kapjes van de eiwitten heel fijn en voeg ze toe aan de saus, samen met de
kappertjes. - Schenk de saus midden op de sla, leg de eiwitten er omheen en strooi hierop de bewaarde
ui.