Aantal personen: 2

  • IngrediĆ«nten
    • 75 ml droge witte wijn
    • 3 sjalotjes
    • 2 a 3 eetlepels olijfolie
    • 2 eieren
    • 1/2 krop ijsbergsla
    • peper, zout
    • 2 eetlepels fijngehakte kappertjes

  • Bereiding:
    • Kook de eieren hard.
    • Snipper de uien en hak de kappertjes fijn.
    • Snij de eieren in dunne plakjes.
    • Wrijf de eierdooiers door een zeef in een kleine kom of prak ze met een vork fijn.
    • Houd de lege ringen ei apart.
    • Voeg de olie langzaam toe aan de geprakte eierdooiers.
    • Roer deze er met een pollepel goed door.
    • Voeg de wijn toe en roer tot alles goed is vermengd.
    • Breng op smaak met zout en peper.
    • Schep sla en uitjes door elkaar, maar bewaar wat groene stukjes van de ui.
    • Leg de sla op een platte schaal.
    • Snij de kapjes van de eiwitten heel fijn en voeg ze toe aan de saus, samen met de
      kappertjes.
    • Schenk de saus midden op de sla, leg de eiwitten er omheen en strooi hierop de bewaarde
      ui.